Вимоги до якості води для виробництва напоїв
Вимоги до води для виробництва газованих, не газованих напоїв, соків, пива, міцних алкогольних напоїв — горілки, настоянок, лікерів тощо.
|
Показник |
Вимоги до води для виробництва горілки |
Вимоги до води для виробництва |
||
|
для води з вихідною жорсткістю |
для води з вихідною жорсткістю |
пива |
безалкогольних напоїв |
|
|
pH, одиниці |
менше 7,8 |
менше 7,8 |
6–6,5 |
3–6 |
|
Cl-, мг/л |
80 |
25 |
100–150 |
100–150 |
|
SO42-, мг/л |
100 |
20 |
100–150 |
100–150 |
|
Mg2+, мг/л |
1,3 |
7,0 |
сліди |
— |
|
Ca2+, мг/л |
1,3 |
7,0 |
40–80 |
— |
|
K+ + Na+, мг/л |
100 |
15 |
— |
— |
|
Лужність, мг-екв/л |
4,0 |
1,0 |
0,5–1,5 |
1,0 |
|
Сухий залишок, мг/л |
500 |
100 |
500 |
500 |
|
Нітрити, мг/л |
— |
— |
0 |
сліди |
|
Нітрати, мг/л |
40 |
40 |
10 |
10 |
|
Фосфати, мг/л |
0,1 |
0,1 |
— |
— |
|
Алюміній, мг/л |
0,1 |
0,1 |
0,5 |
0,1 |
|
Мідь, мг/л |
0,1 |
0,1 |
0,5 |
1,0 |
|
Силікати, мг/л |
7,0 |
3,0 |
3,0 |
2,0 |
|
Залізо, мг/л |
0,13 |
0,1 |
0,1 |
0,2 |
|
Марганець, мг/л |
0,1 |
0,1 |
0 |
0 |
|
Окислюваність, мг О2/л |
6,0 |
6,0 |
2,0 |
— |
|
Твердість, мг-екв/л |
0,2 |
1,0 |
≤4 |
0,7 |
|
Мутність, мг/л |
1,5 |
1,5 |
1,0 |
1,0 |
|
Кольоровість, мг/л |
0 |
0 |
10 |
10 |
Значення показників галузевих стандартів, які не регламентуються, не мають перевищувати показники, зазначені в державних санітарних нормах і правилах «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДCанПіН 2.2.4-171-10).
(050) 384-17-65