Мій фільтр

Вимоги до якості води для виробництва напоїв

Час читання: 0 хв.
Вимоги до якості води для виробництва напоїв

Вимоги до води для виробництва газованих, не газованих напоїв, соків, пива, міцних алкогольних напоїв — горілки, настоянок, лікерів тощо.

Показник

Вимоги до води для виробництва горілки

Вимоги до води для виробництва

для води з вихідною жорсткістю
вище 1 мг-екв/л

для води з вихідною жорсткістю
до1 мг-екв/л

пива

безалкогольних напоїв

pH, одиниці

менше 7,8

менше 7,8

6–6,5

3–6

Cl-, мг/л

80

25

100–150

100–150

SO42-, мг/л

100

20

100–150

100–150

Mg2+, мг/л

1,3

7,0

сліди

Ca2+, мг/л

1,3

7,0

40–80

K+ + Na+, мг/л

100

15

Лужність, мг-екв/л

4,0

1,0

0,5–1,5

1,0

Сухий залишок, мг/л

500

100

500

500

Нітрити, мг/л

0

сліди

Нітрати, мг/л

40

40

10

10

Фосфати, мг/л

0,1

0,1

Алюміній, мг/л

0,1

0,1

0,5

0,1

Мідь, мг/л

0,1

0,1

0,5

1,0

Силікати, мг/л

7,0

3,0

3,0

2,0

Залізо, мг/л

0,13

0,1

0,1

0,2

Марганець, мг/л

0,1

0,1

0

0

Окислюваність, мг О2

6,0

6,0

2,0

Твердість, мг-екв/л

0,2

1,0

≤4

0,7

Мутність, мг/л

1,5

1,5

1,0

1,0

Кольоровість, мг/л

0

0

10

10


Значення показників галузевих стандартів, які не регламентуються, не мають перевищувати показники, зазначені в державних санітарних нормах і правилах «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» (ДCанПіН 2.2.4-171-10).

Перегляди: 17237
0 голос(а/ів)
Поділитися: