Мій фільтр

Чим відрізняється кулер від диспенсера для води?

Час читання: 0 хв.
Чим відрізняється кулер від диспенсера для води?

Наші клієнти часто цікавляться, яка різниця між кулером і диспенсером для води. А ще є пуріфайери, помпи тощо. Всі ці терміни об'єднують під собою групу пристроїв для подачі користувачеві води. Ми постараємося коротко охарактеризувати існуючі пристрої.

Помпа для води

Це найпростіший пристрій. Він встановлюється в 19-літровий бутиль, і за принципом ручного насоса піднімає воду на поверхню, що дозволяє їй наливатися через пластиковий кран.

Більш сучасним рішенням є електрична помпа.

Типи помп для води.jpg

Диспенсери, кулери та пуріфайери для води

Варто зазначити, що ці терміни характеризують дуже великий спектр засобів. Розділимо їх на три групи.

  1. Пристрої для розливу бутильованої води самопливом без застосування помп для підкачки та ін. Про них ми не будемо згадувати далі.
    Диспенсер1.png
  2. Охолоджуючі, нагрівальні, газуючі системи для розливу бутильованої води. Їх можна часто побачити в офісах, громадських місцях, назвемо їх кулерами.
    Диспенсер2.png
  3. Системи розливу води, які містять вбудований фільтр або мають порт для підключення до нього. Вони теж можуть виконувати різні функції. Їх називають пурифаєрами.
    Диспенсеры3.png

Щоб розуміти різницю між умовними пурифаєром і кулером, потрібно для початку розібратися в тому, яку воду ви хочете пити: бутильовану чи фільтровану на спеціальних фільтрах.

Важливо розуміти, що більшість виробників питної води очищають її на промислових системах зворотного осмосу, розливають в попередньо оброблену тару і привозять вам. Потім ви встановлюєте її в кулер, який забезпечує її охолодження, нагрів і/або газування. Про питання бутильованої води ми писали раніше тут.

Пурифайер передбачає підключення до водопроводу і містить в собі мінізавод, який в безперервному режимі подає вам очищену воду такої ж якості.

В якості прикладу наведемо диспенсер-пурифайер BWT. Усередині цього фільтра знаходиться ультрафільтраційна мембрана, яка затримує бактерії, білки, частину органічних речовин, забезпечує зниження кольоровості та запахів води, покращує її смак. На виході встановлений спеціальний мінералізатор, який забезпечує насичення води магнієм, і ультрафіолетова лампа. Вона забезпечує додаткове знезараження води та запобігає обростанням всередині диспенсера.

Для кондиціонування води установка передбачає такі опції:

  • нагрівання електричним елементом;
  • термоелектронне охолодження (без шкідливого для навколишнього середовища фреону);
  • газування холодної води з балончика з вуглекислим газом.

Диспенсер Ecosoft підключається до високопродуктивних систем зворотного осмосу RoBust.

Спробуємо порівняти показники за основними характеристиками.

Вартість

Звичайно, вартість пурифайера для води значно вища, ніж звичайного кулера, оскільки він містить всередині багато обладнання. Питання економії стає актуальним при порівнянні вартості обслуговування і покупки води.

Припустимо, що у вас в офісі працює 100 осіб і кожен з них для пиття чи приготування напоїв використовує 1,5 літрів води на день. Загалом це 150 літрів або 8 бутлів води в день, 160 на місяць або 1920 рік. Вартість бутля при оптовій закупівлі 75 - 85 грн. Разом вартість доставки води на день 600 грн, 12 000 тис.грн на місяць або 144 тис. на рік + витрати на обслуговування диспенсера тощо.

dispenser-ua.png

Вартість доступних на українському ринку пурифаєрів, які забезпечать достатній обсяг води, становить від 20 до 60 тис.грн. Навіть якщо вибрати найдорожчий варіант і враховувати вартість обслуговування (до 500 грн на місяць) вигода очевидна.

Компактність

Якщо ви замовляєте бутильовану воду, її потрібно десь зберігати, змінювати бутилі, що доставляє багато клопоту і відбирає час у відповідальної за це людини. Диспенсери, що підключаються до водопроводу, будуть відмінним розв'язанням цих проблем, оскільки воду не потрібно замовляти, розміщувати та міняти.

Зовнішній вигляд

Бутиль з водою в приміщенні дуже часто створює естетичний дискомфорт вашим співробітникам і відвідувачам. А стильні пурифаєри впишуться в будь-який інтер'єр.

Перегляди: 6758
0 голос(а/ів)
Поділитися:
Telegram Viber