Мій фільтр

Як встановити фільтр від накипу?

Час читання: 0 хв.
Як встановити фільтр від накипу?

Твердість води, яка допускається санітарними нормами для водопровідної води, є абсолютно безпечною для людини, але при цьому становить певну небезпеку для техніки. Тени пральних машин, бойлерів та іншої побутової техніки покриваються накипом, який порушує теплообмін між нагрівальним елементом і водою. Внаслідок цього елемент швидше виходить з ладу, а споживання електроенергії та тривалість нагріву води відчутно зростають. Особливо це критично для опалювальних котлів, як газових, так і електричних. Після декількох років роботи без промивки, вони споживають до 50% більше енергоресурсів на нагрів води.

ecosoft2.jpg

Існує кілька шляхів розв'язання подібних проблем. Якщо ситуація стосується, наприклад, пральної або посудомийної машини,під час прання у воду можна системно додавати засіб від накипу. З водонагрівачами ситуація складніша: щоб видалити накип, вони вимагають промивання з агресивними хімічними речовинами й витрат на виклик фахівця. Оптимальним рішенням є встановлення фільтра від накипу безпосередньо перед технікою з водонагрівальним елементом.

Що таке фільтр від накипу?

Такі пристрої являють собою невелику колбу з гранулами або кристалами. Монтується вона безпосередньо на вході води в побутовий прилад. Коли вода проходить через цей наповнювач, в неї виділяється певна кількість речовин, здатних зв'язувати солі твердості, й таким способом запобігати утворенню накипу.

Найпростішим варіантом є встановлення поліфосфатного фільтра, всередині якого знаходяться великі кристали розчинного поліфосфату натрію. Ми в Ecosoft допрацювали технологію, і замість кристалів, в наших фільтрах знаходяться гранули, які містять м'якші реагенти впливу на шкіру, слизові й навколишнє середовище, але не менш ефективні, що підтверджують вже мільйони клієнтів по всьому світу.

Як встановити фільтр від накипу для пральної машини?

Нижче ми опишемо покрокове встановлення фільтру без виклику фахівця.

  1. Перекрийте подачу води на пральну/посудомийну машину за допомогою окремого крана. Якщо його немає, доведеться відключити воду у всій квартирі, а потім спустити надлишковий тиск відкривши найближчий кран.
  2. Роздрукуйте упаковку фільтра Ecosoft Scalex і вкрутіть його верхньої (зеленої) частиною в патрубок подачі води вручну без застосування будь-яких пристосувань для вкручування.
  3. Підключіть шланг пральної машини до нижньої (прозорої) частини фільтра.
  4. Відновіть подачу води плавним відкриттям крана.
  5. Перевірте пристрій на наявність протікань.

Як замінити наповнювач у фільтрі для пральної машини?

Також важливо знати послідовність дій при заміні засипки. Для її виконання потрібно:

  1. Перекрити подачу води.
  2. Відкрутити прозорий корпус від оголовка фільтра (кришки).
  3. Зняти сітку, яка накриває наповнювач.
  4. Висипати залишки матеріалу та промити корпус проточною водою.
  5. Заповнити колбу новим матеріалом (у фільтрів Ecosoft Scalex одна ємність з наповнювачем розрахована на дві заміни) і повернути на місце сітку.
  6. Вкрутити корпус на місце.
  7. Відкрити подачу води та перевірити пристрій на наявність протікань.

Як встановити фільтр для бойлера або котла?

Принцип дії даного фільтра аналогічний, але монтаж займе трохи більше часу. Встановлюється пристрій за аналогією з магістральним фільтром-колбою.

  1. Потрібно перекрити подачу води у квартиру і спустити залишковий тиск води в системі за допомогою відкриття одного з кранів. Перед початком монтажу рекомендується підстелити тканину або поставити тацю, щоб уникнути витоку води.
  2. На стіні потрібно намітити отвори під кріплення фільтра, просвердлити їх і вставити пластикові частини дюбелів. Ми радимо не уникати кріплення фільтра до стіни, оскільки його відсутність може з часом призвести до розгерметизації стиків.
  3. Фільтр монтується в трубопровід подачі води на бойлер допомогою необхідних різьбових з'єднань (муфти фільтра - ½''). Для з'єднань рекомендується використати герметик. Також можна встановити додатковий кран перед фільтром, це спростить процес заміни картриджів.
  4. Закріпіть фільтр на стіні за допомогою саморізів, вкрутивши їх в дюбелі.
  5. Відкрийте подачу води на фільтр і перевірте його на відсутність протікань.

Як замінити картридж у фільтрі для бойлера або котла?

Що стосується фільтра Ecosoft Scalex, його ресурс складає 20 тисяч літрів, середній час експлуатації картриджа при ньому - 6 місяців. Щоб зробити заміну фільтроелемента:

  1. Перекрийте подачу води на фільтр.
  2. Відкрутіть нижню прозору частину колби від монтажної голови, використовуючи ключ з комплекту.
  3. Вийміть картридж.
  4. Промийте колбу водою з-під крана.
  5. Встановіть новий картридж.
  6. Вкрутіть колбу на місце вручну без застосування ключа.
  7. Відкрийте подачу води, перевірте герметичність.

Ми розповіли як встановити фільтри від накипу, і як замінити в них картриджі та фільтрувальний матеріал. Якщо вам необхідна допомога сервіс-інженера - завжди раді допомогти.

Перегляди: 4600
0 голос(а/ів)
Поділитися:
Telegram Viber