Мій фільтр

Допомога під час війни: Ecosoft робить все можливе

Час читання: 0 хв.
Допомога під час війни: Ecosoft робить все можливе

Вже більше пів року в Україні триває війна з російським агресором. І це час гуртування бізнесу задля допомоги співвітчизникам і наближення нашої Перемоги. За цих реалій Ecosoft, як і більшість відповідальних вітчизняних бізнесів, думає не лише про те, як вижити, але й про те, як допомогти країні, своїм партнерам, клієнтам, співробітникам та співгромадянам. Ecosoft завжди вів соціально відповідальний бізнес і воєнний час не став виключенням. Наше підприємство, розташоване в Ірпені, зазнало ушкоджень. Тим не менш, з перших днів війни керівництво й співробітники Ecosoft долучилися до волонтерської діяльності у різних регіонах України.

Humanitarian-aid-for-Nizhyn.jpg

ЩО МИ ЗРОБИЛИ Й ПРОДОВЖУЄМО РОБИТИ:

Допомога Територіальній обороні

Команда Ecosoft закупила та передала Територіальній обороні Києва, Київської області та Тернополя необхідні засоби особистої гігієни, велику кількість спеціалізованих шкарпеток, акумулятори для техніки. Також ми развозили очищену питну воду для блок-постів.

Допомога співробітникам Ecosoft та їхнім сім’ям

Спільними зусиллями нашої команди наприкінці березня 2022 року ми зібрали та відправили 3 мікроавтобуси з гуманітарною допомогою до Ніжина, що в Чернігівській області. Саме в той час жителі міста перебували на межі гуманітарної катастрофи. Потрібно було все: від продуктів харчування та медикаментів до засобів доочищення води. Задля того, щоб забезпечити жителів Ніжина чистою водою, разом з рештою необхідних речей команда Ecosoft передала їм фільтри-глечики власного виробництва.

Ecosoft допомагає з екіпіруванням та спеціальним обладнанням співробітникам компанії та їхнім родичам, що вступають до лав ЗСУ та ТрО. Також CEO компанії Ecosoft Андрій Мітченко та його родина створили Благодійний фонд Water Saves Life Ukraine для надання підтримки постраждалим від воєнних дій на території України. За перші три місяці війни цей Благодійний фонд допоміг 15 сім’ям співробітників Ecosoft, що повністю втратили своє житло, та 36 іншим сім’ям у відновленні житла.

Співпраця з волонтерським організаціям та міжнародними фондами

Під час війни, на жаль, часто буває частково чи повністю зруйнована критично важлива інфраструктура, зокрема, системи водопостачання. Саме це відбулося у Миколаєві, де після обстрілу був перебитий водогін до міста із каналу, що живив централізовану станцію очищення води. Тому зараз водогоном до осель централізовано подається зі свердловин солонувата вода, що використовується виключно, як технічна. А питну воду для мешканців локально забезпечують системи зворотного осмосу.

Ecosoft активно долучився до допомоги забезпечення питною водою населення міста та взяв участь у трьох різних проєктах. 

Перший проєкт компанія реалізувала разом з представниками місцевої влади м.Житомира за безпосередньої участі голови міста. Промислова система зворотного осмосу MO2 була встановлена на КП «Миколаївелектротранс». Співробітники комунального підприємства трамваями та тролейбусами розвозять очищену питну воду в ємностях та роздають населенню. Але це не єдина система зворотного осмосу Ecosoft, котра працює в цьому місті.Industrial-reverse-osmosis-system-for-Mykolaiv.jpg

Другий проєкт був реалізований разом з волонтерами. Завдяки такій співпраці ми забезпечили чистою питною водою 2 локації в Миколаєві, на кожній з яких встановлене обладнання Ecosoft, що забезпечує по 250 л/год знесоленою питною водою мешканців та ЗСУ.

Третій проєкт компанія реалізовує разом з UNICEF. У квітні цього року Ecosoft отримав акредитацію від UNICEF. Спільними зусиллями компанії та цієї поважної міжнародної організації наразі реалізуються 8 проєктів. Основним напрямом спільної діяльності є допомога по запиту КП «Миколаївводоканал». Станом на серпень команда у складі інженерів Ecosoft, партнерів Авторизованого сервісного центра «Мембранні технології» та волонтерів UNICEF вже встановила системи промислового осмосу MO2 для лікарні швидкої медичної допомоги, MO9 для Миколаївського зоопарку, MO9 для хлібзаводу, МО3 — у приміщенні котельні для роздачі чистої води населенню. На виході всіх систем ми отримаємо з солонуватої води з мінералізацією від 2000 до 8000 мг/л очищену воду питної якості із мінералізацією 100–300 мг/л.

Решта систем знаходяться у стадії монтажу та пусконалагоджувальних робіт. Поки реалізація спільної діяльності ускладнена через активні бойові дії та ракетні обстріли.

Допомога місцевим органам самоврядування

Місцеве самоврядування — одна з найважливіших ланок української влади, котра потребує підтримки громади й бізнесу. Саме тому наша компанія з перших днів війни підтримує місцеву адміністрацію Ірпеня (саме тут знаходиться «серце» Ecosoft — наше виробництво), а також Тернополя, куди ми були змушені переміститися на початку війни.

Одразу після деокупації Ірпеня, де виникли серйозні проблеми з водопостачанням через значні руйнування КП «Ірпіньводоканал» внаслідок воєнних дій, співробітники компанії разом з Асоціацією водоканалів України встановили та запустили мобільну систему очищення води, що допомогла забезпечити громаду чистою питною водою. Наступним кроком стало встановлення нового продукту компанії Event Cube. Інженери Ecosoft виготовили його з метою забезпечення водою великої кількості людей під час масових заходів. Event Cube може розливати понад 11 000 літрів свіжої негазованої або газованої питної води на день. Свого часу ми планували встановити Event Cube від Ecosoft на відомих світових перегонах з аквабоксів містяни можуть набирати безкоштовно. Загалом за перші три місяці війни мережа аквабоксів безкоштовно надала співгромадянам 1 500 000 л води на всій території України. Крім того, Ecosoft закупив та передав КП «Ірпіньводоканал» генератор, який забезпечив безперебійну роботу підприємства в перші тижні після деокупації.

Інші соціальні проєкти

Installation-of-cleaning-equipment-in-cities-with-destroyed-infrastructure.jpg

За час російської агресії команда Ecosoft допомагала сім’ям вимушених переселенців, надаючи їм зручні у користуванні фільтри-глечики для доочищення води. Крім того, ми активно допомагаємо лікарням, надаючи їм ті самі фільтри-глечики, а також фільтри зворотного осмосу та медикаменти. У дитячому таборі, в селі Мигії, що у Миколаївській області, для реабілітації дітей із зони бойових дій, ми встановили систему RObust для постійного доступу до чистої води. Також інженери Ecosoft запустили у серійне виробництво мобільні установки ОАЗИС, ці системи очищають воду з поверхневих джерел для забезпечення питною водою об’єкти критичної інфраструктури.


ІНФОРМАЦІЯ ПРО АВТОРІВ

Ірина Чмелюк, маркетинг-менеджер ТОВ «НВО «Екософт»,

Всеволод Поляков, технічний директор ТОВ «НВО «Екософт»

Перегляди: 1275
0 голос(а/ів)
Поділитися:
Telegram Viber