Мій фільтр

Що таке коралова вода?

Час читання: 0 хв.
Що таке коралова вода?

Одна з основ нетрадиційної медицини - "жива вода". Методів наділення її так званими лікувальними властивостями придумали вже десятки. Одні з них передбачають розчинення у воді якихось субстанцій, інші - вплив на неї якимись приладами. Найчастіше у таких методів доказової бази або не існує, або ж присутні в наукометричних джерелах публікації говорять про те, що речовини якщо не шкідливі, то користі точно не мають.

Кілька разів в процесі вивчення "живої води", ми натикалися на так званий Корал Майн, або ж кораловий кальцій для води ціною у 20-30 доларів за 30 пакетиків, яких вистачить на 45 літрів води. Напевно, існують його аналоги, але, ми їх не зустрічали. Сьогодні поговоримо про склад цих "чарівних пакетиків", про користь коралової води та про те, чи існує вона взагалі.

Коралова вода: склад і властивості

Состав коралловой воды

Ми довго намагалися знайти склад цього загадкового порошку. Перші десятки матеріалів у видачі російськомовного інтернету наповнені маркетингом, а англомовного - статтями про екологічну небезпеку знищення коралових рифів.

На одних сайтах пишуть, що порошок складається з кальцію і магнію, відповідно, на 40 і 3%, а також калію, натрію, кремнію, цинку, міді, йоду, заліза та ін. На інших ми знайшли опис, в якому зазначено тільки вміст кальцію (174 мг), магнію (56 мг) і натрію (18,8 мг) у двох саше (1990 мг). Якщо ви хочете попити води з кальцієм, магнієм і натрієм можна обрати одну з представлених на полицях магазинів мінеральних вод, як українських, так і імпортних брендів. Таким чином, ви, як мінімум, заощадите гроші та отримаєте безпечний склад з меншою шкодою природі.

Чи може мати шкоду вода з коралом?

Коралловая вода тяжелые металлы

Оскільки корали є мешканцями природного середовища, вагомим є той факт, що вони можуть містити не лише корисні біогенні елементи, а й досить токсичні важкі метали, які потрапили в морські води завдяки діяльності людини або ж є складовими компонентами морської води. Як відомо, корали можуть накопичувати різноманітні важкі метали: алюміній, залізо, манган, нікель, мідь, цинк, кадмій, свинець, які можуть виявлятися в різноманітних регіонах. Так, стронцій є звичним елементом морської води, і є у всіх коралах незалежно від їх ареалу, також досить часто в коралових рифах можна зустріти радіоактивні елементи. В такому випадку, всі компоненти містяться в слідових або малих кількостях, але, препарати кальцію і магнію, отримані з інших мінералів зазвичай не містять такого широкого спектра компонентів, що підтверджується американською FDA, яка внесла кораловий кальцій до списку фейкових ліків проти раку, яких варто уникати. Тому кораловий кальцій в пакетиках, таблетках й інших формах не несе в собі ніяких позитивних ефектів.

Вода Корал Майн і окисно-відновний потенціал води

Частина любителів нетрадиційної медицини бігають за водою з приладом, який називають ОВП-метром і вимірюють redox-потенціал. Як ми раніше писали, цей параметр в цілому не застосовується до питної води, його контроль необхідний в деяких технологічних процесах. Він позначає кількість відновників (негативний потенціал) і окисників (позитивний потенціал), але цей потенціал абсолютно не свідчить про якість води. Оскільки, наприклад, сірководень, що погано пахне, буде забезпечувати низький потенціал, але користі ніякої не принесе.

Видобуток коралів і шкода екології

Вред экологии

Живі коралові рифи перебувають під загрозою зникнення, тому їх, на щастя, не використовують для виготовлення коралового кальцію. Для нього застосовують відкладення вапняку з давно відмерлих частин рифів. Це нібито не несе загрози, але змінює ландшафт, який формувався тисячоліттями. Видобуток, упаковка, транспортування кальцію на тисячі кілометрів не може не залишити за собою вуглецевий слід.

Не все корисно, що гарно звучить. Це твердження стосується і води з коралом: доведеної користі від неї немає, як, власне, і шкоди, крім основних припущень про токсичність складу.

Тож вода з коралом не лікує рак, діабет, не покращує обмін речовин і не допомагає схуднути. Мабуть, єдина відмінність коралового кальцію від простого кальцію - це його вартість.

Перегляди: 26218
0 голос(а/ів)
Поділитися: