Мій фільтр

Всеукраїнський юнацький водний приз 2018

17-20 квітня в НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» пройшов фінал конкурсу «Всеукраїнський юнацький водний приз». Вже чотирнадцятий рік поспіль талановиті учні старших класів, ліцеїв та коледжів з усієї України збираються разом, щоб запропонувати свої рішення для збереження і раціонального використання водних ресурсів.

Конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз» проводить ВГО «WaterNet». Переможець національного етапу отримує можливість брати участь в міжнародному конкурсі «Stockholm Junior Water Prize», який з 1996 року проводить Шведський Міжнародний інститут води під час Всесвітньої Водної тижні в Стокгольмі.

Цього року журі «Всеукраїнського водного призу» відібрали 37 найкращих робіт, автори яких приїхали до Києва змагатися за перше місце. Школярі торкнулися таких тем, як інноваційні методи очищення стічних вод, раціональне використання водних ресурсів в промисловості, використання альтернативних джерел енергії в водокористуванні, аналіз антропогенного навантаження на річки, оцінка та управління екологічним станом річок, екологічний стан Чорного моря, поставка води в пустелі.

Компанія Ecosoft підтримує юних дослідників та виступає партнером конкурсу. Всі фіналісти отримали цінні подарунки від компанії. Крім того, фахівці Ecosoft провели екскурсію по виробництву фільтрів для очищення води в місті Ірпінь. Школярі побачили, як відбувається втілення наукової розробки в готовий продукт, надихнулися, отримали знання для нових ідей.

Посилання на джерело: http://waternet.ua/news/newsletter/379/

Telegram Viber