Мій фільтр

Хлор у воді з-під крана: що робити?

«З початку 2018 роки ми отримуємо велику кількість запитів від населення м.Києва, стверджують представники Всеукраїнського водного товариства WaterNet. Причино є те, що в воді з-під крана з'явився різкий і неприємний запах хлору. Запах відчутний у воді навіть після того, як вона проходить доочистку в побутових фільтрах споживачів.

За роз'ясненнями представники WaterNet звернулися до ПАТ «АК «Київводоканал».

- Нинішній показник запаху не перевищує 2 балів, тобто відповідає чинним нормативам, - повідомив генеральний директор Київводоканалу Дмитро Новицький.

Що робити в ситуації, що склалася? Це питання представники WaterNet адресували фахівцям незалежної лабораторії іонного обміну та адсорбції КПІ ім. Ігоря Сікорського. Саме ця лабораторія - єдина в Україні, яка спеціалізується на ефективних методах видалення хлору з води.

- Навіть при відносно невисокому вмісті хлору в воді, що не перевищує вимоги стандарту, споживач відчуває його неприємний запах, - розповіла заступник завідувача лабораторією, к.т.н. Наталя Макарова.

Найефективнішим для видалення хлору з водопровідної води є метод її доочистки за допомогою картриджів - наприклад, на основі гранульованого активованого вугілля.

- Ефективність і ресурс картриджа залежать від виду хлорвмісного препарату в воді, його концентрації, якості фільтра та багатьох інших факторів, - стверджує Наталя Макарова.

Детальніше про фільтри: https://ua.ecosoft.com/filtry-obratnogo-osmosa-prod/.

Посилання на джерело: http://waternet.ua/news/newsletter/375/ .

 Всеукраїнське водне суспільство WaterNet - перша професійна громадська організація з питань якості та підготовки води в Україні, створена в 2010 році. На сьогоднішній день вона об'єднує понад 300 фахівців в області водоочисних процесів.

 Лабораторія іонного обміну та адсорбції КПІ ім. Ігоря Сікорського - єдина в Україні лабораторія, яка може гарантовано визначати або підтверджувати заявлені виробником ефективність і ресурс картриджів для побутових фільтрів, призначених для видалення хлору з водопровідної води. Результат гарантований сертифікаційним аудитом міжнародної Асоціації якості води (WQA), який лабораторія пройшла в 2017 році.

Асоціація якості води (WQA) заснована в 1974 р Є найбільшою некомерційною міжнародною організацією, яка об'єднує понад 2500 фахівців і компанії в сфері домашнього, комерційного та промислового водоочищення.

Telegram Viber